Helyreállítható a cégek törvényes működése a kényszertörlési eljárás során is

Sokakat, azaz sok céget érintő változás lépett életbe a társasági jog területén. Egy jogszabályi módosítás kapcsán lehetőség mutatkozik arra, hogy a kényszertörlési eljárás során ez az eddig nem visszafordítható folyamat mégis visszafordítható legyen. Ügyvédi Irodánk praxisában is több gazdasági társaság esetén fordult már elő, hogy az elindult kényszertörlési eljárás véget vetett a cég életének, azt nem lehetett orvosolni.

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos, a kényszertörlési eljárásra és a felszámolási eljárásra vonatkozó és kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXX. törvény (Mód. tv.) néhány napja lépett hatályba. A módosítás részben azt teszi lehetővé, hogy az arra képes cégek még visszatérhessenek a rendes működésükhöz, és ha van rá mód, akkor a kényszertörlési eljárás során helyreállíthassák a törvényes működést, így elkerülve a törlést, illetve a felszámolási eljárást.

Megerősíti a törvény – amit mi is nem győzünk hangoztatni ügyfeleinknek -, hogy a kényszertörlési eljárás egy szankcionált eljárás és nem „kényelmes lehetőség” lusta cégtulajdonosok és vezető tisztségviselők számára.

Forrás: https://jogaszvilag.hu/szakma/helyreallithato-a-cegek-torvenyes-mukodese

Amennyiben jogi kérdése van, vagy jogi segítségre van szüksége, konzultáljunk telefonon vagy online: Kapcsolatfelvétel

Helyreállítható a cégek törvényes működése a kényszertörlési eljárás során is