Mit jelent a tulajdoni lapon a „felülvizsgálat alatt” kifejezés?

Sokan kétségbe esnek, amikor meglátják egy ingatlan tulajdoni lapján az ingatlan címe mellett a „felülvizsgálat alatt” kifejezést és tévesen arra gondolnak, hogy valamilyen jogi probléma van az adott ingatlannal.

A „felülvizsgálat alatt” szerencsére nem bonyolult jogi problémára utal, az ingatlan forgalomképességét, eladhatóságát nem befolyásolja. A „felülvizsgálat alatt” mindössze azt jelenti, hogy az adott ingatlan címét még nem ellenőrizte le a jegyző, akihez néhány éve tartozik az ingatlanok címképzése és a meglévő címek ellenőrzése. Amennyiben tehát a jegyző ellenőrzi az adott címet és az helyes, akkor törlésre kerül a „felülvizsgálat alatt” megjelölés. Amennyiben az adott cím nem helyes, akkor azt a jegyző pontosítja/módosítja és a továbbiakban már a pontosított tényleges cím lesz olvasható a tulajdoni lapon.

Amennyiben akár eladóként, akár vevőként ingatlan adásvétel előtt áll, forduljon hozzánk bizalommal és közérthetően elmagyarázzuk Önnek a bonyolultnak tűnő jogi szakkifejezéseket.

Ügyvédi Irodánk 29 év tapasztalattal lát el jogi képviseletet ingatlan adásvételek során, valamint egyéb ingatlanügyletekben (ajándékozás, bérlet, használat, haszonélvezet, szolgalom, társasházi ügyek, közös tulajdon kérdései). Kapcsolatfelvétel

Mit jelent a tulajdoni lapon a „felülvizsgálat alatt” kifejezés?