A vállalkozási és megbízási szerződés 3 lényeges különbsége

Sokszor látjuk Ügyfeleinknél, hogy egyáltalán nincs szerződés egy-egy jogügyletre. Ilyenkor gyakran kapjuk azt a választ, hogy szóban megállapodtunk és a szóbeli szerződés is szerződés, nem?! De igen, a szóbeli szerződés is szerződés csak épp az a probléma vele, hogy mivel szóban köttetett arra a felek nem vagy nem egyformán emlékeznek. A legnagyobb gond a szóbeli szerződéssel – ha az egyáltalán szerződés volt? -, hogy kétség esetén nem vagy nagyon nehezen bizonyítható a szerződés tartalma. Ettől eggyel jobb, ha legalább van valami féle-fajta írásbeliség, mert ebből már kitűnik a felek akarata.

De vajon mindegy-e az, hogy milyen szerződést kötünk? A vállalkozási és megbízási szerződés a gazdasági életben és a magánéletben is a leggyakrabban előforduló szerződések közé tartozik. Sokan úgy vélik, hogy a kettő valójában ugyanaz, csak több különböző nevet adnak neki a jogászok és azért így is és úgy is emlegetik. Ez súlyos tévedés. Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor kötünk vállalkozási, és mikor megbízási szerződést. Mi a vállalkozási és megbízási szerződés 3 lényeges különbsége?

Erről szól az alábbi cikk, egyszerűen, érthetően. Olvasásra ajánljuk:

https://erthetojog.hu/szerzodesek/a-vallalkozasi-es-megbizasi-szerzodhttps://erthetojog.hu/szerzodesek/a-vallalkozasi-es-megbizasi-szerzodes-3-lenyeges-kulonbsege/es-3-lenyeges-kulonbsege/

Amennyiben jogi kérdése van, vagy jogi segítségre van szüksége, konzultáljunk telefonon vagy online: Kapcsolatfelvétel

A vállalkozási és megbízási szerződés 3 lényeges különbsége