Eltűntek az árubemutatók!?!

A 2015-ös törvénymódosításnak köszönhetően megvalósult az a kiemelt kormányzati cél amely az árubemutatók visszaszorítására irányult.

Az úton és útfélen, már-már tolakodó jelleggel meghirdetett, sokszor silány árukkal megvalósított bemutatókkal többnyire az idősebb korosztályt próbálták vásárlásra bírni és becsapni. Ezek a cégek természetesen nagyon rossz fényt vetettek a becsületesen működő ilyen típusú vállalkozásokra is.

A szigorú szabályozásnak és a hatóságok együttműködésének köszönhetően lényegében eltűnt Magyarországról az árubemutatóval egybekötött termékértékesítés. A 2015-ös törvénymódosítás hatására, a népegészségüggyel és rendőrséggel közös, folyamatos fogyasztóvédelmi ellenőrzések hatására jelentősen visszaszorult az árubemutatós értékesítés amely már évről évre érzékelhető volt. Míg öt éve havonta átlagosan 43, idén már mindössze havi két megkeresést kapott a hatóság hasonló ügyekben. Elmondható, hogy az utazással és ebéddel egybekötött hagyományos termékbemutatók gyakorlatilag megszűntek Magyarországon, ami a sok visszaélés miatt véleményünk szerint igen jó hír. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem fordulhat ilyen eset elő, vigyázni kell a továbbiakban is.

Eltűntek az árubemutatók!?!